zaterdag 13 augustus 2011

Minneapolis

Dag 17: Plymouth - Minneapolis, 95 km.
Dag 18: Minneapolis - Onalaska, 215 km.

We zitten nu Minneapolis, Minnesota. De aankomst was prachtig. Mooie rustieke lanen, een soort Laren en Blaricum, maar dan 100 keer zo groot.
Nin, de zus van Josef, kreeg voor mijn ogen een klapband. Ze reed door een stuk glas. Met een lekke achterband wordt zo'n velomobiel onbestuurbaar. Ze begon te slingeren en kwam dwars op de weg tot stilstand. Als dit bij een afdaling gebeurt ga je geheid over de kop. Lekbestendigheid zou bij velomobielbanden een grotere rol moeten spelen dan rolweerstand.
Op dit ogenblik schrijf ik mijn blog in de mooiste en gezelligste fietsenwinkel die ik ooit heb gezien. lekkere cappuccino en home made applepie. Een schone, overzichtelijke werkplaats, voorkomend personeel. Een oase voor fietsers!









Plymouth - Minneapolis
Minneapolis - Onalaska, langs de Mississippi River

1 opmerking:

  1. Dag Bram. Om de kans op een klapband door een stuk glas of i.d.voor of achter te verkleinen moet je al de Swalbe Marathon Plus ontplatbaar monteren. Het nadeel is dan wel dat je een dag later aankomt in Washington D.C Veell petsplezier nog, en wij gaan donderdag met 5 Questen en 1 Strada naar de Vogezen. Groeten Kees.

    BeantwoordenVerwijderen